Välj en sida

Det krävdes en läcka från Brad Sams för att Microsoft skulle lyfta på duken och äntligen visa upp Xbox Series S.

Lite besynnerligt är det att de inte verkar vilja kontrollera sin egen information utan låter den läcka på detta sätt. Det var bara en tidsfråga innan det skulle ske så att Microsoft inte såg till att presentera konsolen själva innan dess är konstigt.

Oavsett hur det gick till är det nu officiellt: Microsofts klenare next-gen-konsol heter Xbox Series S och kommer kosta 299 dollar. Det är ett minst sagt konkurrenskraftigt pris på en ny konsol och, ska sägas, Microsofts eget ess i rockärmen. För alla räknar med att både Xbox Series X och PlayStation 5 kommer att bli dyra.

Som synes på bilden ovan, och det har också bekräftats, saknar Series S en skivläsare. Det är alltså en konsol enbart för digitalt material. Därmed lanserar både Sony och Microsoft två modeller jämsides varandra – en med skivläsare och en billigare utan. Skillnaden mellan deras två alternativ är att Sony släpper två modeller som vid sidan om skivläsare är identiska medan Microsofts billigare modell också är en enklare konsol som saknar en del av de finesser som finns i den dyrare Series X.

Syftet med detta är uppenbart: att både ha den mest kraftfulla konsolen och den billigaste på marknaden.

Xbox Series S lär bli Microsofts storsäljare. Detta är efterföljaren till Xbox One S, en Game Pass-konsol för barnfamiljer och mainstreampubliken. Hardcore-gamers kommer köpa den betydligt dyrare Xbox Series X för den kompletta upplevelsen, men då räknar vi med att få betala 499 dollar. Vilket i Sverige kan komma att landa på 5 999 kr. Eller mer.

Designen är kanske i tråkigaste laget, men det brukar vara ett vinnande koncept i slutändan att inte ta ut svängarna för mycket. Jag hade väntat mig att de med sin Series S-modell skulle välja en mer traditionell design än i Series X och så blev det.

I dagsläget vet vi inte exakt hur stor den är, men av de animerade bilderna att döma är det en pytteliten konsol. Microsoft hävdar att det är deras minsta Xbox hittills, 60 procent mindre än Series X, och så verkar onekligen vara fallet. Därmed blir den betydligt enklare att placera i en TV-bänk än både Xbox Series X och PS5.

Så, där har vi det. Microsoft kommer förstås att berätta mer inom kort. Premiär ryktas bli den 10 november.

Se även:
Austin Evans pratar om Xbox Series S

(Visited 98 times, 1 visits today)