Välj en sida

Innan vi fick chansen att fortsätta Ryo Hazukis resa genom Kina i Shenmue III (recension här) var många fans uppgivna. Eftersom ett tredje spel inte verkade realistiskt föreslog många att serien kanske skulle kunna avslutas som en anime. Nu är det på väg att bli verklighet.

Crunchyroll och Adult Swim jobbar tillsammans på en animerad serie baserad på Shenmue. 13 episoder är planerade. Serien ska produceras av Chikara Sakurai, som bland annat producerat Naruto, och Yu Suzuki övervakar projektet som exekutiv producent.

De 13 episoderna uppges täcka det första spelet och en bit av det andra. Det är alltså inte fråga om att avsluta berättelsen. Men jag kan ändå inte tolka beslutet att göra en anime-serie på något annat sätt än att det är ambitionen med projektet att avsluta Yu Suzukis berättelse.

Möjligheterna att göra det genom ett fjärde och femte spel är nämligen ytterst begränsade sedan Shenmue III inte blev någon kommersiell framgång. Kanske har Yu Suzuki insett att han med stigande ålder inte kommer hinna avsluta serien på annat sätt.

Den optimistiske skulle förstås kunna se animeserien som ett sätt att göra Shenmue känt för fler och öka intresset inför Shenmue IV. Det är en välvillig om än inte helt orimlig tolkning. Men jag tror inte att kundgrupperna nödvändigtvis överlappar.

Om det är genom en animerad serie som Yu Suzuki kommer kunna avsluta Shenmue-sagan får det vara så. I det här laget tror jag att det är uppenbart för de flesta att det står mellan detta och att serien aldrig får ett slut.

Shenmue som animeserie välkomnas av fansen.

(Visited 68 times, 1 visits today)