Det är förmodligen branschens sämst bevarade hemlighet. Rykten om att Microsoft skulle lansera två olika Xbox-konsoler för nästa generation har varit i sving i flera års tid. När Microsoft överraskande avtäckte Xbox Series X på The Game Awards i december kunde vi genom blotta namnet se en antydan till att det nog skulle komma en Series S också vad det led.

Därefter har det varit tyst ett tag. Tills nu. Nu har bilder på en vit handkontroll läckt och där syns svart på vitt att den är kompatibel med Windows, mobiler, Xbox One, Xbox Series X och Xbox Series S. Där har vi det, alltså.

Nu återstår bara för Microsoft att avtäcka konsolen och ge oss ett pris. Förhoppningsvis hinner de göra detta innan allt läcker på andra vägar.

Jag har tidigare klurat över om Series S kommer ha en mer traditionell design för att inte avskräcka casualpubliken. Det hänger på vilken kylning Microsoft har valt. Därtill har vi den absolut viktigaste faktorn, den som potentiellt kan ge Xbox ett försprång gentemot PlayStation: priset.

Det har spekulerats om att Xbox Series S ska kosta så lite som 299 dollar, vilket lär vara minst 200 dollar lägre än PS5. Helt omöjligt är det inte eftersom Microsoft vet att pris är deras kanske främsta chans att konkurrera med Sony och Series S lär marknadsföras som en Game Pass-konsol.

Någon gång i augusti ska ett nytt Xbox-event hållas. Då hoppas jag att vi får se både den nya konsolen och priset på dem båda. Det är dags nu.

(Visited 81 times, 1 visits today)