Välj en sida

Lanseringen av PlayStation 5 och nya Xbox är bara cirka två och en halv månad bort. Den uppmärksamme har säkert noterat att Sony har påbörjat sin reklamkampanj för PS5.

SIE-chefen Eric Lempel hypar nu produkten ytterligare genom att säga att de har den bästa lanseringslineupen i PlayStations historia. Då använder han visserligen begreppen ”launch window and beyond”, så det kan mycket väl vara så att han avser spel som släpps under det första året.  

Hittills är det inget som direkt fått mig att ramla av stolen, men så brukar det vara för en ny PlayStation i början. Sony säljer den alltid på löften om vad som ska komma i framtiden, och det brukar fungera. De brukar nämligen leverera de där stora, exklusiva titlar som skriker next-gen efter ett tag. Dock ytterst sällan till premiären.

Jag skulle tro att det blir samma sak ännu en gång, det vill säga en ganska svag premiär spelmässigt (men bra försäljning ändå) varefter PS5 kommer börja få sina bättre titlar efter ett år eller så. Det är också ungefär då jag ämnar slå till.

Om vissa spel har försenats på grund av det rådande världsläget är det inget som Sony har avslöjat i alla fall. Kanske ligger de någorlunda enligt plan, men sannolikt har covid-19 omkullkastat en hel del och fått dem att anpassa sig.

Det mesta tyder i vilket fall på att lanseringen av PS5 blir en ganska traditionell PlayStation-lansering med allt vad det innebär.

(Visited 54 times, 1 visits today)