Välj en sida

Svenska studion Tarsiers Little Nightmares var en frisk överraskning när det släpptes 2017. Jag belönade det med betyget 8/10 och berömde spelet för dess ”ljuvligt mardrömslika miljöer”. Nu har vi fått se lite från uppföljaren.

Jag är ingen älskare av skräckspel. Resident Evil går an, men spel som Amnesia har jag helt enkelt inte nerver för. Därför passade Little Nightmares mig ganska bra. Det var lite småläskigt, men inte så att jag någon gång kände att jag behövde ta en paus. Detta var en betraktelse från ett barns perspektiv och det var oerhört effektfullt.

Årets nedbantade Gamescom bjöd på en bra sak: en trailer för Little Nightmares II. Verkligen allt ser bättre, mörkare och läskigare ut.

Jag gillar den väg som Tarsier har tagit, om trailern nu är representativ för spelet. Det jag hoppas på är en lite tajtare kontroll än i det första spelet.

I februari ska Little Nightmares II släppas till PS4 och Xbox One. Förhoppningsvis slipper vi en corona-försening.

(Visited 79 times, 1 visits today)