Välj en sida

Jag köpte nyligen Jurassic Park till Mega Drive som ett led i mitt påbörjade samlande till formatet och fick ett plötsligt och oförklarligt sug efter att se om filmen från 1993. Sagt och gjort.

Det var ett tag sedan sist, men jag har de fyra filmerna på Blu-ray. Den första filmen är förstås bäst. Det visste jag sedan tidigare, men jag var inte förberedd på hur pass bra den fortfarande skulle vara.

Vi sträcksåg den, vilket är en anomali här hemma sedan vi fick vårt andra barn. Så bra är faktiskt Jurassic Park fortfarande. 27 år har gått, och det är klart att det märks på vissa av specialeffekterna. Men långtifrån alla effekter känns billiga.

Några onödiga oneliners och irriterande barn finns med också, men överlag är det förvånansvärt lite jag retar mig på så här nästan 30 år senare. Steven Spielbergs dinosauriethriller är fortfarande en förbaskat bra film.

Jurassic Park (1993): 4/5

(Visited 88 times, 1 visits today)