Jag var ganska nöjd med gårdagens Xbox-show som visade gameplay från Halo Infinite och trailers för en hel drös andra spel. Det var därför först lite förvånande att se hur många som sågade Microsofts visning och dömde ut den fullständigt. Men givet de polariserande tider vi lever i borde jag ha räknat ut att reaktionen skulle bli precis så.

Halo Infinite verkar ha delat spelarna i två läger. Ett som gillar det de såg och tycker att spelet verkar vara en modern version av det första Halo vi älskade så mycket, ett annat som menar att det vi fick se var ett spel som inte alls känns next-gen utan tvärtom tekniskt efterblivet. Vissa har fördjupat sig i detaljer på Master Chiefs vapen och jämfört med äldre Halo-spel. Ja, den nivån.

Jag ska ge kritikerna en poäng: gårdagens en timme långa show var mer ett sätt att sälja in Game Pass än Xbox Series X. Om detta råder ingen tvekan. Även om det nu i efterhand framkommit att varken Everwild eller Forza Motorsport 8 verkar komma till Xbox One, kommer dagens Xbox One-ägare som har Game Pass kunna spela nästan allt som visades upp.

Dessutom verkar flera storspel, såsom Senua’s Saga: Hellblade II, Everwild, Fable och Avowed ligga långt in i framtiden vilket reser frågan om vilka exklusiva spel som kommer finnas på Xbox under 2021.

Med detta sagt tycker jag ändå att det Microsoft visade upp bådar gott. Och då har vi ännu inte sett vad sex av deras 15 interna studior arbetar med. Nystartade The Initiative ryktas jobba på ett nytt Perfect Dark, men i övrigt är det verkligen helt okänt vad som sker bakom kulisserna. Det kommer således mera, mycket mera, i sinom tid.

Jag börjar bli heligt trött på den extremt negativa inställning som sprider sig som en löpeld på nätet. Det dröjde inte många minuter innan folk började göra hånfulla memes om Halo Infinite. De beter sig som om ingen av dem passerat sin 12-årsdag.

(Visited 139 times, 1 visits today)