Nu är det klart. Microsofts Xbox-show med exklusiva titlar kommer sändas den 23 juli. Nu ska vi äntligen få se deras egna studiors kommande spel, alltså exklusiva Xbox-titlar.

Folk kan börja drömma om sina egna drömutannonseringar. Själv har jag ganska återhållna förväntningar. Jag tror inte att Microsoft kommer visa saker som fullständigt golvar oss. Men visst finns det ett antal saker jag skulle vilja se.

  • Ett nytt racingspel
    Ingen Xbox ska lanseras utan ett racingspel. Därför är jag rätt övertygad om att vi får se ett nytt Forza till lanseringen. Huruvida det blir Forza Motorsport 8 eller Forza Horizon 5 återstår att se. Personligen är jag avsevärt mer intresserad av den sistnämnda serien. Men jag skulle allra helst vilja se en återkomst för Project Gotham Racing, vilket förstås är lika osannolikt som ett nytt Jet Set Radio.

  • Fable
    Det har länge ryktats om ett nytt Fable, och varför inte. Serien debuterade på Xbox för snart 16 år sedan och även om den aldrig levde upp till Peter Molyneux’ hype var det ett intressant, vackert och framför allt mysigt spel som Lionhead hade skapat. Nu sägs ett nytt Fable vara på gång, kanske utvecklat av Playground.

  • Next gen Halo Infinite
    Det vi fått se av nya Halo hittills har inte känts next gen. När Halo Infinite visas upp igen hoppas jag att vi blir golvade av det vi får se. Jag vill att det ska kännas next gen, inte bara se ut som ett snyggt Xbox One-spel.
  • Något helt nytt
    Detta är kanske den viktigaste punkten. Microsoft har i dag 15 Xbox-studior som arbetar på spel till Xbox Series X. De har aldrig haft det bättre förspänt inför en konsollansering. The Initative är startad från grunden och har lockat flera av branschens främsta talanger. Förhoppningarna har därför stigit. Det ryktas intensivt om att de arbetar på ett nytt Perfect Dark, men jag hoppas att de har något annat i görningen. Helst skulle jag vilja se ett helt nytt IP. Något nytt, fräscht och spännande.

  • Ett plattformsspel
    Om det är en genre jag inte skulle vilja vara utan är det de klassiska plattformsspelen. Xbox har inte direkt briljerat i denna genre, lyckligtvis har vi under den pågående generationen fått briljanta plattformare som Rayman Legends och Yooka-Layle and the Impossible Lair (recension här). Ett helt nytt plattformsspel till Xbox Series X lagom till lanseringen skulle jag verkligen inte säga nej till.

  • Ett fightingspel
    Till den första Xbox fick vi tidigt Dead or Alive 3, Xbox 360 hade Dead or Alive 4 och Xbox One Killer Instinct. Dead or Alive 6 släpptes i fjol till Xbox One, och givet hur det mottogs överlag (jag gillade det visserligen) lär en sjunde del inte vara aktuell än på länge. Men det finns en fightingserie vi inte har sett på evigheter, och det är Virtua Fighter. Tänk ett Virtua Fighter 5 till Xbox Series X. Det skulle vara en sådan där härlig överraskning vi inte får så ofta.

  • Nytt från Compulsion Games
    Den relativt unga studion köptes av Microsoft redan innan We Happy Few släpptes till både Xbox One och PS4 för snart två år sedan. Om de arbetat på ett nytt projekt sedan dess innebär det att detta spel förmodligen ligger två år framåt i tiden. Men en teaser vore trevligt, om inte annat för att visa att de faktiskt arbetar på något intressant. We Happy Few var fullt av brister (recension här), men det visade ändå på studions talang.

(Visited 180 times, 1 visits today)