Välj en sida

Xbox-chefen Phil Spencer, som häromdagen firade 30 år på Microsoft, har pratat om  Game Pass, xCloud och förstås Xbox Series X på Gamelab Live 2020.

Han berättade bland annat att han, föga oväntat, hade kollat på Sonys PS5-show och skickat ett meddelande till PlayStation-bossen Jim Ryan för att gratulera. Spencer verkar dock inte rädas konkurrensen:

They do what they do very well, but when I think about the position that we’re in, with the games that we’re going to be able to show and how they’re going to show up, and the hardware advantage that we have, I think we’re in a very good position. So I feel good about July and the gameplay we’re going to be showing there.

Som jag varit inne på tidigare tror jag inte att Spencer blev jättenervös efter att ha sett Sonys show. Det som visades var ganska förväntat. Han, liksom vi alla, vet vilka starka exklusiva IP:n som Sony redan har, men vid sidan om den vågade designen av konsolen uteblev skrällarna.

Sony har förstås mer att visa upp. Men det har Microsoft också. Spencer vet naturligtvis exakt vad. I juli ska vi få se mycket mer, är det utlovat. För Microsoft är det fortfarande upp till bevis. De verkar ha byggt en väldigt bra konsol denna gång. Nu behöver de visa de stora exklusiva titlarna.

Spencers trygghet kan tyda på att Xbox Series X kommer att få en riktigt vass lanseringslineup. Eller så är det bara en väntad attityd utåt, han kan knappast säga så mycket annat än att han tror på sin egen produkt.

(Visited 81 times, 4 visits today)