Välj en sida

Ja, vad ska man säga om designen på PlayStation 5… Mest av allt är jag nog förvånad. Jag hade förväntat mig en snygg men framför allt ganska stilren design. Sony är inte kända för att ta ut svängarna alltför mycket men ändå leverera snygga produkter med en tanke bakom.

PlayStation 3 hade visserligen en rätt speciell design. Jag älskade den  och tycker fortfarande att den är den snyggaste konsolen från Sony. Den fullkomligen skrek råstyrka. PS2 och PS4 var båda kantiga och stilrena, varken snygga eller fula och inget som upprörde i vardagsrummet.

PS5 däremot… Den känns överdesignad. Som något som kändes häftigt för mitt tonårsjag innan vi firade millennieskiftet. Sony har försökt för mycket här. Med reservation för att den faktiskt ser bättre ut i verkligheten, vilket naturligtvis är möjligt, är jag skeptisk.

Visst, det är självfallet hur maskinen presterar och vilka spel vi kan spela på den som är avgörande. Inte hur den ser ut. Men det går inte att komma ifrån att designen är viktig för mig. Jag bryr mig helt enkelt om hur saker och ting ser ut, alltifrån bilar till hemelektronik.

Designen är ingen deal breaker, jag kommer köpa PS5 ändå vad det lider. Ett mer reellt problem än designen är storleken. Vi har inte fått de officiella måtten av Sony, men utifrån öppningen till Blu-ray-läsaren (som lär vara tämligen identisk på alla konsoler) går det att göra beräkningar. Flera har försökt och alla landar i samma slutsats: PS5 är stor. Väldigt stor.

Om nedanstående jämförelse är korrekt kommer många få lite bekymmer med att placera konsolen i sina TV-möbler. Även jag. I synnerhet om den ska ligga ned.

Om dessa beräkningar stämmer är PS5 den största konsolen någonsin.

(Visited 95 times, 1 visits today)