Välj en sida

Ingen Dreamcast 2, förstås, men heller ingen Dreamcast Mini. Däremot en Game Gear Micro och en molnbaserad tjänst för japanska arkadhallar. Detta var det stora ”scoop” som det ryktats om för att fira Segas 60-årsjubileum.

Jag måste säga att jag är besviken. Och förvånad. Sega hade visserligen inte hypat det, men andra källor hade påstått att det skulle vara jämförbart med PlayStation 5-avslöjandet. Vilket förstås så här i efterhand var ett rätt dåligt skämt.

Game Gear Micro, alltså. Den för tankarna till Nintendos Game Boy Micro. Ingen höjdare den heller. I nuläget är den endast utannonserad för den japanska marknaden och ska släppas i fyra olika färger med olika spel beroende på vilken färg du väljer.

Jag begriper över huvud taget inte hur Sega resonerar. Inte ens japanerna kan väl vara särskilt intresserade av den. Ingen har efterfrågat en Game Gear Micro. En Saturn Mini eller Dreamcast Mini, däremot. Där har ni något som fansen hade hoppat högt över och förbokat på en gång. Inklusive undertecknad.

Inte ens en ganska hängiven Sega-samlare som jag kommer däremot lägga pengar på Game Gear Micro. Det känns som att någon på Sega tagit ett beslut på fyllan.

(Visited 55 times, 1 visits today)