Välj en sida

Microsoft har hittills gjort ett strålande jobb med att visa upp Xbox Series X och kommunicera allt kring den. I morgon ska det visas tredjepartsspel till konsolen och i juli är det dags för Microsofts egna studior att visa upp vad de har arbetat på.

Ryktena är förstås i full sving. Ett nytt Fable har det ryktats om i flera år, och det skulle förvåna om det inte låg någon sanning i dessa envisa påståenden.

Vi vet att Ninja Theory arbetar på Hellblade II och att Rare arbetat på Everwild i tre års tid. Vad övriga Xbox-studior sysslar med vet vi däremot mindre om. Jag har varit mest spänd på att få se vad Compulsion Games (We Happy Few) och helt nystartade The Initiative har i rockärmen.

Det ryktas om ett nytt Perfect Dark från The Initiative. Om detta stämmer får vi sannolikt se det i juli. Jag skulle bli besviken om det visar sig vara sant. The Initiative är alltså en helt nyskapad studio från grunden och de har lyckats locka till sig talanger från hela branschen. Här fanns alla förutsättningar för att skapa något helt nytt och spännande. Ett nytt IP.

Om denna studio, precis som Rare tidigare, används för att utveckla en ny del i en gammal och bortglömd serie är det väldigt dåligt använda resurser. Dessutom: vem bryr sig ens om Perfect Dark i dag? En gammal Nintendo 64-titel som endast nostalgiker minns och som fick en halvdan uppföljare som lanseringstitel till Xbox 360 för 15 år sedan.

Jag hoppas att ryktet inte stämmer och att The Initiative har något betydligt mer spännande i görningen. Annars finns det, tyvärr, åter igen skäl att ifrågasätta hur Microsoft använder sina egna spelstudior.

(Visited 76 times, 1 visits today)