Välj en sida

Microsoft har tryckt på alla de rätta knapparna sedan de överraskade en hel bransch genom att utannonsera Xbox Series X på Geoff Keighleys Game Awards med en trailer som gav mig gåshud.

De har portionerat ut information om själva konsolen, låtit kunnigt folk plocka isär den inför kamerorna och även delgett information om kommande spel. Men vi hade inte fått se annat än förrenderade trailers, och det skulle det bli ändring på nu när Inside Xbox-sändningen visade upp gameplay av kommande tredjepartsspel.

Så lät det i alla fall. De spel som visades upp under gårdagens stream imponerade tyvärr inte, men framför allt var det extremt lite gameplay vi fick se. Tvärtemot vad som sagts innan. Mycket som visades var i och för sig in-engine, men det blir väldigt tillrättalagt och ger därför inte en sann bild av hur spelet faktiskt ser ut när man spelar det.

Två spel stack ut. Det ena var Call of the Sea, ett mysterium i första person som utspelas på 1930-talet på en hemlighetsfull ö där Norah letar efter sin förvunne make. Det ser ut att kunna vara skapat av Compulsion Games (We Happy Few) på grund av sin stil och ton, men det är studion Out of the Blue som ligger bakom detta lovande spel.

Det andra var The Medium från Blairwitch-utvecklarna Bloober. Jag är ingen älskare av skräckspel längre, men detta såg estetiskt tilltalande ut. Dessutom står Silent Hill-kompositören Akira Yamaoka för musiken, vilket bådar gott. Det släpps bara till Xbox och PC.

I övrigt var det väldigt tunt, och det förvånade många. Assassin’s Creed Valhalla hade vi redan sett och ett nytt Madden ger knappast någon gåshud av förväntan. Inte heller Dirt 5, som såg ut som en sämre version av Forza Horizon 4. Den största besvikelsen var just att inget spel faktiskt såg ut som en riktig next-gen-upplevelse.

Sannolikt kommer det dyka upp information under de kommande veckorna om spel som släpps till både PS5 och Xbox. Vi vet dessutom att Microsoft ska visa spel från sina egna studior i juli. Där räknar vi med gameplay från Halo Infinite och en hel del nya spel (det ryktas både om ett nytt Fable och ett nytt Perfect Dark).

Förhoppningsvis ser de spelen mer next-gen ut, för det vi fick se i går… nej, det var inte bra.

(Visited 74 times, 1 visits today)