Som jag skrivit tidigare blev 2019 lite galet för min egen del. Sju konsoler, 61 spel och en nya glasmontrar till spelrummet som kostade skjortan gjorde fjolåret till det dyraste hittills i mitt TV-spelande liv.

2020 kommer bli betydligt lugnare. Det är just nu något av lugnet före stormen. Vi vet ännu inte om PlayStation 5 och Xbox Series X kommer lanseras som planerat eller om de, på grund av världsläget, skjuts fram till 2021. Enligt Microsoft och Sony går allt enligt plan. Men oavsett är detta det sista året med PS4 och Xbox One som våra primära konsoler.

Coronavirusets spridning över världen har vänt mycket upp och ned. Även spelbranschen påverkas förstås. Inställda mässor och event har varit en väntad konsekvens, men nu påverkas även spelen.

I går meddelade Naughty Dog att lanseringen av deras hett efterlängtade The Last of Us Part II, som jag förbokat flera utgåvor av sedan länge, skjuts fram på obestämd tid. Detta av ”logistiska skäl”.

Sannolikt handlar det om att de under rådande omständigheter inte kan garantera att spelet finns i alla regioner den 29 maj och därför väljer att trycka på pausknappen. Det är förståeligt, men ändå bittert. Detta var en försening som bara inte fick ske.

Det ironiska är att om Naughty Dog inte redan hade försenat spelet från det ursprungliga lanseringsdatumet i februari, kanske detta inte hade behövt hända. Nu vet vi alltså inte när spelet släpps över huvud taget, men vi kan utgå från att det inte blir förrän pandemin är en post-pandemi. Vilket det, givet spelets berättelse, naturligtvis finns något väldigt ironiskt i…

Cyberpunk 2077 är framskjutet sedan länge, så vad finns det nu att spela? Tja, remaken av Resident Evil 3 släpps i dag. Det har fått lite blandade recensioner och verkar överlag rätt likt remaken av Resident Evil 2, om än mer actionorienterat.

Ett vanligt klagomål är att det är för kort, cirka fem timmar, men eftersom det är det enda av de äldre Resident Evil jag inte spelade när det begav sig kommer jag förmodligen köpa det ändå.

Korta spel passar mig alldeles utmärkt för tillfället, och något nytt måste jag ha att spela när maj inte alls blir den där heta månaden som vi alla förväntat oss.

Vi lever onekligen i märkliga tider. Men även om spelsläppen helt skulle upphöra är det skönt att veta att det finns en stor backlogg här hemma att dyka ned i. Slut på spel blir det aldrig.

(Visited 88 times, 1 visits today)