Sedan lång tid tillbaka har det funnits trovärdiga uppgifter om att Microsoft planerar två nya Xbox-konsoler. En har vi fått se: Xbox Series X. Nu väntar vi på den officiella avtäckningen av den lite vekare tvillingbror: Xbox Series S. Men vem är den egentligen tänkt att locka?

Konsolen som sägs gå under projektnamnet Lockhart, men som vi utifrån vad Microsoft valde att kalla Xbox Series X räknar med helt enkelt kommer heta Series S, är en betydligt mindre kraftfull next-gen-konsol.

Beräkningskapaciteten sägs landa på 4 teraflops, vilket låter jättelite givet att Xbox One X har 6 teraflops. Dock är resten av hårdvaran betydligt mer next-gen än så, vilket gör att Series S kommer vara ett steg upp gentemot Microsofts nuvarande konsol.

Så. Xbox Series S kommer erbjuda lägre upplösning, ingen eller begränsad ray-tracing och sannolikt inte vara alls lika snabb och rapp som Series X. Kanske som att jämföra den första modellen av Xbox One med Xbox One X, men förmodligen kommer skillnaden vara större än så.

Xbox Series X är ett riktigt kraftpaket som av allt att döma kommer erbjuda den bästa tekniken under nästa generation. Frågan är då vilka Series S är till för.

Jag kan tänka mig att det finns en ganska bred grupp som inte bryr sig så överdrivet mycket om ray-tracing eller 8K-upplösning (som få ändå kommer ha skärmar som stöder). För dem kan en billig Series S bli en attraktiv inträdesbiljett till nästa generation.

Om Microsoft lyckas pricka rätt med priset här, vilket jag tror att de har fullt fokus på, kan Xbox Series S bli den billigaste och på flera sätt mest attraktiva ingången till nästa generations spelande.

Det ryktas nu enligt WindowsCentral att Xbox Series S nu testas hemma hos Xbox-anställda och att den kommer visas upp i början av maj. Det kan mycket väl stämma eftersom det även ryktas om att Microsoft ska visa upp nya Surface-produkter i maj.

Dessutom vore det en logisk tidsplan från Microsofts sida med juni och resten av tiden fram till hösten kvar att visa nya spel på. Även om Microsoft visat betydligt mer än Sony, som ju inte ens visat upp PS5 än, har vi faktiskt inte sett så mycket av de kommande spelen än. Inte ens Halo Infinite, där vi bara sett två korta teasers än så länge.

Vi har några spännande månader framför oss.

Microsoft har avslöjat Series X-loggan, och en användare
föreställer sig att Series S borde se ut ungefär så här.

(Visited 160 times, 1 visits today)