Välj en sida

Coronavirusets spridning, eller snarare hanteringen av det, har fått betydande konsekvenser för hela samhället. Inte heller spelbranschen har gått opåverkad, vilket inställda mässor och framskjutna spel visat.

När The Last of Us Part II sköts fram på obestämd tid var vi många som fick en liten klump i magen. Adderat till alla rykten om problem under utvecklingen och häromdagen en gigantisk läcka om spelets innehåll, som påstods komma från en före detta anställd, var de negativa tecknen många.

Ska Naughty Dogs spel ens släppas i år? Väntar de in PlayStation 5? Vad händer? Nu har vi fått positiva nyheter. The Last of Us Part II har fått ett releasedatum. Den 19 juni. Midsommarveckan. Det innebär att spelet, som alltså nyss inte ens hade ett lanseringsfönster, endast försenas med tre veckor.

Detta är i spelsammanhang att betrakta som en ytterst marginell försening, så frågan är vad tusan som pågår på Naughty Dog. Vilken var den verkliga orsaken till förseningen? Studion har gått ut och beklagat läckorna, men vem som ligger bakom dem har såvitt jag sett inte kommenterats.

Det bästa är att hålla sig borta från all information om The Last of Us Part II just nu. Det är inte ett dugg kul att få ett storydrivet spel spoilat i förväg. Allra minst ett spel så karaktärsdrivet som Naughty Dogs förmodade mästerverk.

Jag hoppas att alla frågetecken runt spelet inte kommer synas i slutprodukten. Jag hoppas att uppföljaren lever upp till de enormt högt ställda förväntningarna. Risken för en besvikelse är förstås uppenbar.

Nu ser vi fram emot den 19 juni. En knapp månad senare, den 17 juli, släpps nästa storspel: Ghost of Tsushima. Snacka om att sommaren blir het på PS4. En bättre svanesång för en fantastisk konsol är svår att tänka sig.

(Visited 76 times, 1 visits today)