När spelsajten Loading drog in klövarna våren 2018 hade jag ett datum i minnet. På sajten stod det nämligen att jag registrerat mig i januari 2002.

Jag minns inte om det för var en sida som sedan blev Loading eller hur det förhöll sig då, det är så länge sedan. Men det visade i vilket fall att jag hängt på samma ställe i en smärre evighet.

I dag är nya Loading ett dött ställe. Sedan en tid tillbaka har jag således sökt mig en ny hemvist. Resetera är ett gigantiskt forum som jag är registrerad på och bevakar dagligen, men den politiska korrektheten, lättkränktheten och de drakoniska straffen mot användare som inte står i givakt har gett mig avsmak för forumet.

Reseteras fascistiska regler. Jag har ingen aning om vad jag skrev som upprörde en moderator. Kanske använde jag fel pronomen?

Lyckligtvis finns det fler svenska forum. FZ är ett sådant jag inte haft så bra koll på tidigare, trots att sajten funnits i snart 25 år, men där jag registrerat mig sedan knappt två år och blivit alltmer aktiv.

FZ är en bra nyhetskälla och forumet är aktivt och håller en bra nivå. Men framför allt är närvaron från skribenterna ett föredöme.

De håller en onsdagsstreaming varje vecka, oftare nu i Coronatider, och på fredagar är det Fragzonefredag, vilket för mig är något av veckans höjdpunkt. Jag hinner sällan följa dem live då det krockar med jobb och middagsförberedelser men ser dem alltid i efterhand.

Roligast är det när Joakim Bennet är med. Han är i mina ögon en av Sveriges vassaste spelskribenter och gör sig alltid bra i Fragzonefredagssändningarna.

Nu har FZ återupplivat något de gjort en gång tidigare: FZ Supporter. Alla som vill stödja dem kan donera en mindre summa varje månad (det finns tre nivåer just nu), vilket bland annat ger en liten symbol vid avataren och säkert en del annat på sikt.

Det är ett kul initiativ som knyter skribenter och redaktörer närmare användarna på sajten. Jag kommer förstås vara med.

Det känns rätt skönt att ha hittat ett nytt hem i speldjungeln. En aktiv och mogen sajt som levererar och där nivån är helt rätt.

Och dessutom: personer som droppar Varan-TV-referenser i direktsändning kan man liksom inte tycka illa om. Det är bara att hänga med.

(Visited 223 times, 1 visits today)