Välj en sida

Så var det klart. Naughty Dogs mästerverk från 2013, The Last of Us, ska bli TV-serie. Det kom oväntat. Till skillnad från andra spel har just The Last of Us inte varit särskilt utpekat i ryktesfloden.

Detta är ett samarbete mellan Sony Pictures, Naughty Dog och HBO. Att Naughty Dog är direkt inblandade är oerhört viktigt för att upprätthålla kvaliteten i produktionen och säkerställa att serien blir ”äkta”. Vi kan jämföra med fiaskot Uncharted, som nu är inne på sin sjunde regissör och där skaparna av spelen och varumärket inte är inblandade alls.

Neil Druckmann ska skrivas manus. Att Chernobyl-skaparen Craig Maizin är producent är knappast heller någon nackdel. Druckmann säger:

From the first time I sat down to talk with Craig I was equally blown away by his approach to narrative and his love and deep understanding of The Last of Us. With Chernobyl, Craig and HBO created a tense, harrowing, emotional masterpiece. I couldn’t think of better partners to bring the story of The Last of Us to life as a television show. I’m beyond excited to collaborate with them.

Detta bådar gott. Riktigt gott.

Vem ska då spela Ellie? För mig är svaret glasklart: Kaitlyn Dever. Stjärnan från miniserien Unbelievable är inte bara galet lik Ellie, hon är dessutom en rasande bra skådespelare.

Visserligen är Dever 23 år, och Ellie är i det första spelet i sina tidiga tonår, men utseendemässigt tror jag inte det behöver bli ett problem och skaparna av serien har förstås möjligheten att ta sig vissa friheter vad gäller Ellies ålder om de skulle vilja.

Joel, då? Ett förslag jag gillar är dansken Nikolaj Coster-Waldau. Ett annat The Walking Dead-skådisen Jeffrey Dean Morgan, eller hans kollega från samma serie Andrew Lincoln. Båda är stiliga i skägg och superba skådespelare. Morgan är dock upptagen med TWD och Lincoln lär ligga i startgroparna för filmen i samma universum.

Castingen kommer bli viktig, men den är kanske främst viktig för oss som är fans av spelet/spelen. Vi vill förstås att den som spelar Ellie och den som tar sig an rollen som Joel gör karaktärerna rättvisa.

Sådana här projekt är alltid riskfyllda. De filmadaptioner av spel som varit riktigt bra kan vi räkna enkelt på ena handens fingrar.

Men Druckmanns inblandning gör mig faktiskt ganska lugn. The Last of Us betyder mycket för både honom och Naughty Dog, det skulle förvåna mig något oerhört om han låter serien bli något annat än en hyllning till spelet.

Det behöver dock inte ta slut där. Enligt Chris Parnell, co-president vid Sony Pictures är The Last of Us ”en av många” serier de planerar att göra tillsammans med PlayStation. Så vi kan räkna med att fler spel blir film eller TV-serier framöver. Sony har ett antal i sitt bibliotek att välja från.

(Visited 45 times, 1 visits today)