Välj en sida

Den första Tomb Raider-filmen med Alicia Vikander som Lara Croft gick lite vilse. Den följde storyn från reboot-spelen från 2013 till viss del men tog ut svängarna på ett sätt som inte var till filmens fördel.

En uppföljare är dock planerad, och det skulle gå att anta att den andra filmen kommer följa berättelsen från det andra spelet Rise of the Tomb Raider, som i mitt tycke är det bästa av de tre nya spelen.

Nu ryktas det emellertid att den nya filmen ska baseras både Rise of the Tomb Raider och det tredje spelet Shadow of the Tomb Raider. Det låter ärligt talat lite knepigt.

Berättelserna i de två spelen är helt olika, detsamma gäller miljöerna. Rise utspelades till stor del i Sibirien medan vi fick besöka de djupaste djunglerna i Shadow. Att kombinera dessa två riskerar att göra filmen väldigt ofokuserad. Det är förstås även tänkbart att de tar sig stora friheter precis som i den första filmen.

Än så länge är allt detta bara lösa rykten. Det vi vet är att nästa Tomb Raider-film, som ännu inte har något namn, ska ha premiär 2021 och att Alicia Vikander spelar rollen som Lara Croft ännu en gång.

(Visited 655 times, 1 visits today)