Välj en sida

Nästa generations konsoler är mindre än ett år bort. I november väntas Sony och Microsoft släppa PlayStation 5 och Xbox Series X.

Eller, det är så det är tänkt. Coronaviruset i Kina har dock slagit hårt mot tillverkningen av elektronik i Foxconns enorma fabriker, vilket gör att vi har brist på komponenter att vänta.

Det har redan talats om bristande tillgång på Switch, men produktionsproblemen kommer förstås inte bara drabba den nuvarande generationen utan i lika hög grad de konsoler som ännu inte producerats.

Därför kan det inte uteslutas att coronavirusets spridning kommer att kunna påverka lanseringen av PS5 och nya Xbox.

I vilket fall är nog risken överhängande att det inte kommer tillverkas så många enheter som Sony och Microsoft planerat. Och det är väl ett billigt pris att betala med tanke på att människor dör just nu till följd av virusutbrottet.

Själv har jag, som oftast är fallet, ingen brådska att ta steget till nästa generation. Jag känner mig ganska färdig med Xbox One, men till PS4 finns massor att upptäcka för mig fortfarande.

Nästa generation kan vänta. Ändå vet jag att jag förmodligen inte kommer kunna vänta alltför länge när de nya maskinerna väl släppts.

(Visited 36 times, 1 visits today)