Välj en sida

Den första säsongen var bra. Den andra var ännu bättre. Jag är inte mycket för kostymdramer och skildringar av kungahus, men The Crown har överraskat mig genom att vara genomgående välspelad, engagerande och spännande. Men även rolig.

Det har blivit lite av en jultradition att plöja The Crown. Den tredje säsongen släpptes lite tidigare, så vi väntade och avnjöt den under julledigheten.

Castingen har varit fenomenal hela tiden. Det kändes märkligt att se helt nya skådespelare gestalta drottningen, prins Philip och prinsessan Margaret. Efter två säsonger var jag van vid de gamla. Men Olivia Colman, som jag mest sett i komedier tidigare, gjorde en strålande roll och Tobias Menzies gestaltning av prins Philip var inget mindre än genial.

Säsongen hade några dippar, och sista avsnittet kändes lite som utfyllnad. Men överlag var säsong 3 stark och gjorde mig ytterst sugen på fortsättningen.

I säsong fyra kommer Diana introduceras. Dessutom väntar ju, enligt kronologin, en viss Margaret Thatcher på premiärministerposten. Det kan inte bli så mycket bättre än så.

(Visited 54 times, 1 visits today)