Välj en sida

Sony använde sin tid på CES-mässan till att både blicka framåt och bakåt. De visade upp sin försäljning i PlayStation-familjen. Sony har nu sålt 106 miljoner PS4-konsoler, 5 miljoner PlayStation VR-headsets och över en miljard PS4-spel. Det betyder nästan 11 spel per såld konsol.

Nästan 40 miljoner (38,8) personer prenumererar på PS Plus varje månad, vilket förstås är finfina inkomster för bolaget. Betänk att Sonys onlinetjänst var gratis under PS3-eran.

De såg sedan hur Xbox Live tog fart och lärde av Microsoft att det faktiskt gick att ta betalt. I dag tar till och med Nintendo ut en liten avgift.

Försäljningen av PS4 går visserligen nedåt, som syns av diagrammet nedan. Men trots att 2019 innebar en tydlig nedgång (spelförsäljningen fortsatte däremot upp) var det året likväl bättre än det bästa år som PS3 någonsin hade.

Vi fick däremot inte veta något nytt om PlayStation 5. Sony visade upp loggan och bekräftade sådant vi redan visste, som ultra-HD Blu-ray, SSD-hårddisk och 3D-ljud. Vi får vänta ett tag till på att få se handkontrollen och konsolen, men de haptiska avtryckarna på nya DualShock är i alla fall bekräftade.

Frågan är om Sony kan hålla sig ända till E3 i juni innan de avtäcker PlayStation 5. Sannolikt har Sony planerat ett eget event innan dess.

Försäljningen av konsolen avtar, men PS4 går stadigt mot 120 miljoner.

(Visited 99 times, 1 visits today)