Välj en sida

Ett nytt år är här. Vi går nu med stormsteg mot nästa generations konsoler från Sony och Microsoft. Men först ska vi få nöjet att spela det sista och i vissa fall kanske det bästa den nuvarande generationens konsoler har att erbjuda.

Här är det jag ser mest fram emot under 2020.

5) Little Nightmares 2
Svenska Tarsiers lilla äventyr med den sköra Six i huvudrollen tog många med storm. Det var ett mörkt och lite omtumlande spel som utspelades i en absurd mardrömsvärld med förvridna fiender som kunde göra något så vardagligt som att laga mat (och gärna stoppa dig i grytan). Jag ser oerhört mycket fram emot uppföljaren.

4) Resident Evil 3: Nemesis
Capcom har släppt nyutgåvor, remasters och remakes av gamla Resident Evil-spel ända sedan 90-talets slut. Mest omtalad var länge Gamecube-versionen av originalet, som drog nytta av kraften i Nintendos lilla kub men behöll den gamla spelmekaniken. Många menar dock att fjolårets remake av Resident Evil 2 nu håller tronen över bästa remasters/remakes. Men kanske inte länge, för redan i april kommer en remake av Resident Evil 3: Nemesis. Det kan bli ett av årets spelupplevelser, det.

3) Halo Infinite
Halo 5 gjorde många besvikna. Precis som Halo 4 var det inget dåligt spel, men magin från de första spelen om Master Chief lös med sin frånvaro. Halo Infinite är en fortsättning på berättelsen, men samtidigt en nödvändig reboot för serien. Att det dessutom lanseras tillsammans med en ny konsol är spännande. Vi har inte fått ett nytt Halo som releasespel sedan den allra första Xbox. Detta är det viktigaste Halo sedan Halo 3.

2) Nästa generation
I år smäller det. Både Xbox Series X och PlayStation 5 ska släppas loss, förmodligen ungefär samtidigt. Sida vid sida kommer de slåss om kundernas uppmärksamhet i julhandeln. Spännande som tusan blir det, som alltid när nya konsoler lanseras.

1) The Last of Us Part II
Cyberpunk 2077 i alla ära – det AAA-spel jag personligen ser mest fram emot är utan tvekan fortsättningen på världens bästa spel någonsin. Naughty Dog verkar höja ribban för historieberättande i spel ytterligare ett par snäpp i Part II. Min enda farhåga är att mina förväntningar är så omänskligt högt ställda att inte ens Naughty Dog kan möta dem.

(Visited 64 times, 1 visits today)