Välj en sida

Det skulle bli året då min Dreamcastsamling expanderades betänkligt. I stället blev 2019 året när jag startade upp en Wii U-samling, köpte två nya Xbox One X och passerade 50 spel till Xbox One. Saker och ting blir inte alltid som man planerat.

Jag tyckte att jag köpte rätt många spel under 2018. Detta år har dock blivit betydligt, betydligt dyrare. Ungefär tre gånger fler spel samt en Wii, Wii U, Mega Drive II, Mega-CD II, Xbox One X (vit) samt Xbox One X Gears 5 Limited Edition. Plus en Mega Drive Mini.

Dessutom har jag köpt två nya glasmontrar för Dreamcast- och Sega-samlingen samt inhandlat tre nya Detolf-hyllor från Ikea.

Nu när jag har handlat klart för året och tittar tillbaka får jag säga att det blev lite galet. Men samtidigt är det kul att se samlingen svälla lite och skönt att äntligen få ordning i spelrummet, som mest sett ut som ett förråd i två års tid.

Under det kommande året, 2020, blir det avsevärt lugnare. Det finns strikt ekonomiska skäl till det. Med två barn, varav ett nyfött, och en föräldraledig partner är inkomsterna lägre och utgifterna högre.

Men framför allt är tiden mer begränsad. Jag behöver tid att hinna spel de spel jag har köpt och ladda batterierna lite inför nästa generation.

Vi är nämligen inne i en övergångsfas mellan den innevarande och den kommande konsolgenerationen. Denna jul blev den sista innan PlayStation 5 och den nya Xbox når handeln.

Innan dess ska den gamla generationen spänna musklerna en sista gång, och visst kommer jag att vara med på tåget lite grand i alla fall. The Last of Us Part II är förstås förbokat sedan länge, Cyberpunk 2077 ska kollas in, Resident Evil 3: Nemesis kommer i april och några fler spel kommer jag säkert köpa innan de nya konsolerna släpps. Men det lär bli rätt lite retro under 2020 för min del.

Jag ämnar dock bli klar med samlandet till Wii U. Trots att konsolen är en av få som det faktiskt går att skapa en komplett samling till utan att lägga ut en förmögenhet har jag ingen annan ambition än att köpa de spel jag vill testa till formatet.

Platsbristen här hemma har redan gjort sig påmind. Livet består av kompromisser. Även i spelsamlandets värld.

Det var inte meningen, men vips blev det en Wii U och 27 spel.

(Visited 77 times, 1 visits today)