Välj en sida

Finska Remedy, som ligger bakom Max Payne och Alan Wake och i augusti släppte Control, är redan i startgroparna för något nytt. Studions creative director och manusförfattare Sam Lake har i alla fall satt sig i skrivarlyan.

Control verkar ha floppat fullständigt. I handeln, vill säga. Lyckligtvis fick Remedy pengar av Epic Games Store så studion lär ha klarat smällen.

Spelet har däremot redan fått pris och är nominerat hos Game Awards i en hel drös kategorier, bland annat årets spel (se alla nominerade spel här). Om det vinner något där återstår att se, och de många nomineringarna kan också anses vara ett tecken på ett lite svagare 2019.

Jag gillade Control (mina tankar om spelet här). Det var ett välgjort och framför allt snyggt actionspel i tredje person och kändes väldigt mycket som ett patenterat Remedy-spel. Men det hade också uppenbara brister, vissa av dem förvånade mig eftersom de återkommer i spel efter spel signerade Remedy och aldrig verkar åtgärdas.

Vad Sam Lake arbetar på just nu vet förstås bara han. Men jag hoppas att han väljer att vända blad nu och göra något nytt. Inte helt nytt i den bemärkelsen att Remedy plötsligt skulle börja skapa ett gulligt plattformsspel, men jag tycker att temat med tidsresor och alternativa verkligheter, som Remedy utforskat i tre spel i följd nu (de finns gott om referenser till Alan Wake i Control, så berättelserna knyts ihop) känns ”gjort”.

Det är dags för Remedy att göra något nytt. Gärna action, som de gör bäst. Gärna i tredje person. Gärna storydrivet. Gärna linjärt. Men en helt ny story. Ett helt nytt tema.

(Visited 76 times, 1 visits today)