Välj en sida

Först till det positiva: det verkar vara ett fjärde BioShock under utveckling. Blotta tanken på detta är i sig skäl att slå runt klacken och ropa hurra. Tyvärr verkar det inte riktigt vara det spel vi BioShock-fans drömt om.

Insidern Jason Schreier har hävdat att 2K öppnat en intern hemlig utvecklare med målet att skapa nästa BioShock, och enligt platsannonser ska det handla om ett så kallat live service-spel. Det skulle således vara tänkt att konkurrera med titlar som Destiny 2, Anthem och The Division 2.

Ouch. Inte riktigt vad jag hade hoppats på. Alls. Dels har vi redan nog av sådana titlar där ute för folk att välja bland, dels passar det BioShock dåligt.

BioShock kom 2007 och var från första början ett storydrivet singleplayerspel i första person, proppat med atmosfär, fantastiska miljöer och en design att dö för. Detta gällde i lika hög grad för BioShock 2 och det magiska BioShock Infinite, som kom 2013 och belönades med betyget 10/10 av mig.

Jag har svårt att se hur ett Gaas-spel skulle göra någon av dessa ingredienser ett dugg bättre. Det skulle bli ett annat spel och en helt annan upplevelse. Säkert ett spel för vissamen definitivt inte för mig.

Vi ska komma ihåg att inget av detta är officiellt bekräftat. Inte ens att spelet är under utveckling.

Tills vidare håller jag tummarna för att om ett nytt BioShock verkligen är i görningen så kommer det vara i stil med de tre förra spelen: ett atmosfäriskt storydrivet singleplayerspel i första person, med en twist på slutet.

Would you kindly…?

(Visited 64 times, 1 visits today)