Välj en sida

Det var knappast en överraskning att Sonys kommande konsol skulle heta PlayStation 5. Men nu vet vi.

Wired har fått en närmare titt på det som ska bli PS5. Kontentan är att vi, i likhet med nästa Xbox, kommer få se ett rejält skutt framåt denna gång. Något vi egentligen inte fick på samma sätt med Xbox One och PS4.

Mest spännande hittills tycker jag informationen om handkontrollen är. Det är ändå genom den vi får ”kontakt” med spelen.

Enligt Mark Cerny har den ännu inte ett namn, men jag antar att den kommer heta DualShock 5. Det vi hittills fått veta är att den kommer ha ”adaptive triggers”, vilket innebär att den simulerar motstånd.

Exempelvis skulle det kunna göra känslan av att skjuta en pil mer realistisk. Jag tänker på hur det känns när man spänner bågen i The Last of Us Remastered till PS4 – fast antagligen taget till nästa nivå.

”Haptic feedback” är mer svårdefinierat, enklast kan det nog sägas simulera olika ytmaterial. Som att olika underlag som sand och lera ”känns” olika genom handkontrollen. Detta föreställer jag mig kan bli en rätt stor grej i racingspel.

Intressant är det i alla fall, och än så länge har vi inte hört ett pip om huruvida Microsoft planerar någon liknande teknik i sin handkontroll.

PS5 ska släppas hösten 2020. Men det hade de flesta redan räknat ut. Det är bara att börja spara redan nu, Sony verkar nämligen ha något spännande på gång.

(Visited 99 times, 1 visits today)