Välj en sida

Jag har förstås redan sett Segas hyllade Mega Drive Mini recenseras och klämmas på, både på höjden och bredden. Så jag visste att det paket som anlände under gårdagen var speciellt.

För någon som växte upp med Mega Drive och blev TV-spelsintresserad tack vare Sonic the Hedgehog vid 90-talets början är det dock en nostalgidusch av stora mått att se hur trogen originalkonsolen denna lilla manick är. Så trots allt var det en positiv överraskning att se att jo, de fina omdömena stämde.

För liten är den. Knappt bredare än min Galaxy Note 9 men oerhört väldesignad. Som ju även originalet var. Japanerna fick även en Mega-CD- och 32X-add on på skoj. Men det klarar vi oss utan.

Att släppa en minikonsol så pass fullmatad med 90-talshistoria är inget mindre än en kulturgärning. Att få tag i en gammal och fullt fungerande Mega Drive är visserligen inte jättesvårt, men det är en aning bökigt att koppla in allt i en modern TV.

Mega Drive Mini är det smidigaste sättet att färdas 20 år bakåt i tiden. 900 spänn och du är där.

Nu gäller det bara att hitta tid att spela det 40-tal spel som ingår också. Jag tänker att det är en perfekt introduktion till oförglömlig TV-spelshistoria för sonen den dagen han vill prova på.

Här finns nämligen massor att dyka ned i, mycket som jag själv aldrig kom i kontakt med när det begav sig. Men jag saknar Quackshot.

Liten men naggande god. Och fullproppad med spel.

(Visited 62 times, 1 visits today)