Välj en sida

Det har ryktats om att Naughty Dogs kommande stortitel, tillika denna generations kanske mest eftertraktade spel, The Last of Us Part II, ska släppas i februari. I går berättades detta i en ny trailer i samband med Sonys State of Play-show.

”I’m gonna find… and I’m gonna kill every last one of them.”

Vi minns Ellies ord från den första trailern då spelet avslöjades. Hon satt där blodig med hat i blicken. Joel frågar om hon verkligen tänker gå iland med det hon avser att göra. Ellie svarar att hon ska hitta och döda allihop.

Sedan den andra långa trailern från i fjol, då vi introducerades för Ellies damsällskap, har jag antagit att något kommer att hända Ellies flickvän. Detta bekräftas inte i den senaste trailern, men vi kommer nog så nära. Ellie är ute på hämnduppdrag.

The Last of Us Part II släpps till Playstation 4 den 21 februari. I likhet med föregångaren kommer spelet finnas tillgängligt i flera utgåvor. Förutom standardutgåvan släpps även en Deluxe Edition, en Collector’s Edition och en Ellie Edition.

De två sistnämnda är nästan identiska med den skillnaden att Ellie Edition även innehåller en ryggsäck och en vinylskiva med spelets soundtrack. Den har jag inte sett röken av i svenska butiker än, så den som är sugen på en Ellie-ryggsäck gör nog bäst i att förboka på en utländsk nätbutik.

Efter Shenmue III är The Last of Us Part II definitivt det spel jag ser fram emot mest just nu.

Det har varit under utveckling i fem år, enligt Naughty Dog. Säkerligen har det varit svårt för både utvecklarna och Sony att hålla tyst om att spelet över huvud taget fanns till. Inte minst med tanke på hur passionerat fansen ropat efter en uppföljare.

Om nästan exakt fem månader är det dags att fortsätta följa Ellies resa. Det kommer kännas stort.

Tvåtusen riksdaler.
(Visited 80 times, 1 visits today)