Välj en sida

Microsoft har kritiserats hårt för att Xbox One saknat ett varierat utbud av exklusiva titlar. Kritiken har varit helt rättvis och Phil Spencer har insett att det enda sättet att råda bot på problemet är att starta upp och köpa spelstudior.

Sony har inte alls samma bekymmer, men det hindrar inte att de ändå vill förbättra sina chanser att dominera ännu en generation. Därför offentliggjordes nyligen att Sony köpt Insomniac Games.

Detta var ingen skräll. Insomniac har arbetat med spel till Sonys konsoler ända sedan de startade upp 1994. Ratchet & Clank, Spyro the Dragon och Resistance är några exempel. De bröt det mönstret när de utvecklade det halvgalna, omtyckta men kommersiellt misslyckade Sunset Overdrive till Xbox One. Fans har skrikit efter en uppföljare, men Sonys uppköp sätter definitivt stopp för detta.

Sedan 2014 har Insomniac främst fokuserat på mobil- och VR-spel tills de i våras gjorde makalös succé med Spider-Man till PlayStation 4.

Eftersom Insomniac arbetat så nära Sony under 25 års tid lär det faktum att de nu helt hamnar under Sonys vingar inte direkt få spelbranschen att skälva. Då är nog Microsofts uppköp desto mer betydelsefulla. Men det visar att Sony inte sitter stilla och bara ser på när konkurrenterna spänner sina förstapartsmuskler. De vill definitivt vara med i leken.

(Visited 49 times, 1 visits today)