Välj en sida

Jag har visserligen hållit ett halvt öga på Remedys kommande actionspel Control, som släpps till PC, PS4 och Xbox One samtidigt sedan den finska studion frigjorde sig från det tio år gamla samarbetet med Microsoft. Men jag tvekade länge på om detta var något för mig.

Alan Wake tillhör en av mina favoriter genom åren. Spelet är långt ifrån perfekt, men det har en stämning man nästan kan ta på, superb grafik, roliga karaktärer och en intressant historia. Dessa ingredienser är det få action- och äventyrsspel som lyckas med.

Quantum Break var däremot en besvikelse, och efter denna något misslyckade storproduktion valde Remedy att slita sig från Microsofts grepp och bli helt fristående. Således släpps Control även till PS4 och titeln i sig är en blinkning till vad Remedy känner att de åstadkommit genom sin separation från Microsoft.

Det räcker att titta en kort stund på lanseringstrailern för att inse att detta är ett Remedy-spel. Studion har onekligen lyckats sätta en viss estetik som sin egen, vilket inte är helt enkelt i dag när så många spel är strömlinjeformade.

Däremot har jag tyckt att spelet varit lite väl likt Quantum Break för att vara intressant. Jag har svängt lite där, och till slut föll jag till föga och förbokade Deluxe Steelbok Edition. Varför inte, liksom.

På tisdag den 27 augusti är det dags att se om Remedy är på banan igen och om deras senaste spel bara var ett litet snedsteg längs vägen.

(Visited 63 times, 1 visits today)