Välj en sida

Sommaren är inte bara semestertid för de flesta, det är också den tiden på året då spelbranschen går lite på tomgång. Vilket innebär en chans att komma ikapp.

Småbarnslivet begränsar förstås denna möjlighet betänkligt, men några spel tänkte jag i alla fall hinna med innan höstmörkret börjar koppla sitt grepp om oss.

Nyligen inhandlade jag Heavy Rain-remastern till PS4 (Beyond Two Souls medföljer också). Eftersom jag köpte PS3 så sent blev det aldrig av att jag köpte Heavy Rain då. Så nu har det blivit dags för Quantic Dreams omtalade och speciella spelupplevelse. Fast på PS4, då.

Det är oerhört atmosfäriskt och med en dramatisk inledning som får mig att vilja spela vidare. Men kontrollen är unikt krånglig och gör varje minsta rörelse tillkrånglad på ett sätt som nästan blir komiskt. Men irriterande är det. Förstås.

Det finns dock mer att hugga in i. Jag betar fortfarande av Wii U-spel, där Super Mario 3D World är det som spelas mest just nu, och skulle även vilja ta mig igenom singlekampanjen i Battlefield V (som inte är så lång). Det är ett spel som rent atmosfäriskt är bland det mest imponerande jag sett i andra världskrigsmiljö.

Även om Battlefield V inte gör någonting nytt är det utan tvekan så att Dice har en talang för att berätta snygga historier i atmosfäriska miljöer.

Slutligen har vi Horizon Zero Dawn, som är mitt dåliga samvete sedan en lång tid tillbaka. Regn och rusk ute är inte helt fel just nu, faktiskt. Om man vill komma ikapp.

(Visited 65 times, 1 visits today)