Välj en sida

Nintendo fortsätter att skörda framgångar med sin Switch. I Japan har den gått om PlayStation 4, som lanserades över tre år senare, och i Nordamerika säljer den bättre än konkurrensen månad efter månad. Maj var inget undantag, meddelar NPD.

För andra månaden i rad toppar Mortal Kombat 11 spelförsäljningen i Nordamerika. Det är därmed det spel som sålt bäst hittills i år. Days Gone ligger kvar på en finfin andraplats – än har vi inte fått några försäljningssiffror men det lär inte dröja om det fortsätter så här.

Jag har fortfarande inte spelat Days Gone. Recensionerna övertygade inte och jag väljer därför att vänta tills priset är det rätta. Men uppenbarligen har väldigt många lockats av Bend Studios postapokalyptiska äventyr.

Sekiro: Shadows Die Twice faller därmed ur helt och Rage 2 har en rätt sval öppningsmånad. Noteras kan också att Team Sonic Racing placerar sig först på plats 19 (recenserat här), vilket får sägas vara en floppöppning. Crash Team Racing: Nitro-Fueled lär placera sig betydligt bättre när vi summerar juni.

Överlag är topplistorna föga spännande läsning. Samma spel återkommer månad efter månad (se GTA V som funnits med i snart sex år!). Få om ens några indietitlar finns med, vilket nog till stor del beror på att den digitala försäljningen inte alltid räknas in. I realiteten är topp 20-listan därför helt otillräcklig och förmodligen missvisande.

Konsolförsäljningen ska vi inte ens tala om. Här är vi helt utlämnade till företagen själva numera, och jakten på läckor har blivit stenhård vilket gör att få vågar läcka försäljningsstatistik. Inte ens kryptisk sådan. Vilket har gjort att alla diskussioner om försäljningen varje månad har dött. Tråkigt för oss statistikknarkare.

Topp 20 i Nordamerika i maj 2019
01. Mortal Kombat 11 (PC, PS4, XBO, SW)
02. Days Gone (PS4)
03. Total War: Three Kingdoms (PC, Mac)
04. Rage 2 (PC, PS4, XBO)
05. GTA V (multi)
06. Super Smash Bros. Ultimate (SW)
07. Red Dead Redemption 2 (PS4, XBO)
08. MLB 19: The Show (PS4)
09. Minecraft (multi)
10. NBA 2K19 (multi)
11. Mario Kart 8: Deluxe (SW)
12. The Division 2 (PC, PS4, XBO)
13. Call of Duty: Black Ops 4 (PC, PS4, XBO)
14. New Super Mario Bros. U Deluxe (SW)
15. Spider-Man (PS4)
16. The Legend of Zelda: Breath of the Wild (SW)
17. Rainbow Six: Siege (PC, PS4, XBO)
18. Assassin’s Creed: Odyssey (PC, PS4, XBO)
19. Team Sonic Racing (PC, PS4, XBO, SW)
20. Yoshi’s Crafted World (SW)

Källa: NPD Group

(Visited 40 times, 1 visits today)