Välj en sida

Så var det dags igen. Ys Net har meddelat alla Kickstarter-supporters att Shenmue III skjuts fram ännu en gång. Lanseringsdatumet blir inte den 27 augusti utan den 19 november.

Förseningen var kanske inte så oväntad, men personligen trodde jag faktiskt att datumet skulle hålla den här gången. Det var första gången vi fick ett specifikt datum och jag fick intrycket av att det var allvar denna gång.

Skälet till det framskjutna lanseringsdatumet är det gamla vanliga: spelet behöver mer tid. Det är ”nästan” klart, hälsar Ys Net, men behöver finslipas.

För någon som undertecknad som väntat sedan 2001 är några månader till ingen stor sak. Men att lansera just i november är ett misstag. Shenmue III kommer att ätas upp av alla stora AAA-releaser och hamna i total medieskugga. Hur mycket Sony än hjälper till med marknadsföringen. Även stora spelserier som Tomb Raider och Battlefield har svårt att konkurrera i november.

Augusti var en betydligt bättre månad för Shenmue III. Det är inte alls lika tuff konkurrens då och därmed lättare att synas och höras. Det bör övervägas att skjuta fram spelet till december eller ännu hellre januari för att ge det åtminstone en sportslig chans i handeln. Ty om vi någonsin ska få se Shenmue IV behöver fler än bara de mest lojala fansen 8som redan betalat för spelet via Kickstarter) gå ut och köpa den tredje delen.

Som det är nu kan jag inte låta bli att tycka att Ys Net och utgivaren Deep Silver härigenom skickar ut Shenmue III att dö.

(Visited 58 times, 1 visits today)