Välj en sida

Xbox-chefen Phil Spencer har twittrat att Xbox Game Studios (som tidigare hette Microsoft Game Studios) har 14 spel att visa upp på E3-mässan som snart bara är en vecka bort.

Detta betyder förhoppningsvis att flera av de studior som Microsoft i fjol utannonserade att de köpt kommer avslöja nya titlar och kanske till och med visa lite från dem.

Men vi ska nog inte räkna med att det rör sig om 14 nya spel, högst sannolikt ingår även DLC till Forza Horizon 4, och en del annat till redan släppta spel i den siffran.

Mest spänd är jag på att se vad den helt nystartade The Initiative har att visa upp. Om något. De har arbetat ett tag nu och rekryteringarna har gjorts från en rad välkända spelstudior. Det är kort sagt en väldigt talangfull grupp som samlats under samma tak. Vilket borde kunna resultera i just en sådan killer app som Xbox behöver.

Om The Initiative har kommit så långt att de har ett spel att vissa upp, eller åtminstone en titel, återstår att se. Kanske vill Microsoft hålla på det tills nästa års E3, då vi troligen även får se nästa Xbox (såvida de inte avtäcker den på ett eget even i förväg).

Därutöver har vi även Ninja Theory, Obsidian, InXile, Undead Labs och inte minst Compulsion Games. De sistnämnda släppte We Happy Few (recenserat här) sensommaren 2018, så det känns inte så troligt att de redan nu har något att visa upp.

Rare har arbetat på uppdateringar till Sea of Thieves sedan det släpptes och har kanske påbörjat något nytt vid det här laget. Conker är en titel som efterfrågas av många, men det är fullt möjligt att de outsourcat utvecklingen också.

Jag hoppas att vi får höra mer om Halo Infinite. Ryktet säger att det kommer släppas hösten 2020, alltså fem år efter Halo 5, vilket bör innebära att Microsoft gör det till en releasetitel till nästa Xbox.

Smart, och kanske en nystart för Halo. Senast ett Halo var ett lanseringsspel var det allra första spelet till Xbox-lanseringen 2001.

(Visited 52 times, 1 visits today)