Välj en sida

Det har snart gått sju långa år sedan det mästerliga racingspelet med den långa titeln, Sonic & All-Stars Racing Transformed, släpptes. Jag har spelat det i mer än hälsosamma mängder till både Xbox 360 och PS Vita och nu ger jag det en ny chans till Wii U.

Mario Kart 8 är roligt och rätt beroendeframkallande. Men jag har aldrig fastnat för Mario Kart som jag fastnade för Sumo Digitals Transformed. Det är därför med ökande spänning jag ser fram emot uppföljaren.

Team Sonic Racing är inte riktigt vad jag helst hade velat se. Det är mer avskalat och inkluderar endast Sonic-karaktärer, vilket är en besvikelse eftersom Transformed var proppat med Segas mest ikoniska karaktärer. Dessutom är det teambaserat, även om det ska gå att spela enskilt också.

En rad faktorer måste falla på plats om detta ska bli bra: vid sidan om ett fungerande karaktärsgalleri behöver bandesignen och kontrollen vara superb. Annars faller ett racingspel platt. Dessutom hoppas jag att Team Sonic Racing kommer vara lika roligt ensam som ihop med andra.

Det gameplay som släppts ser bra ut (förutom att Sonic borde lära sig att hålla käften), faktiskt bättre för varje uppdatering. Så det finns skäl att vara optimistisk.

Den 21 maj släpps Team Sonic Racing till PC, PS4, Xbox One och Switch. Jag köper det till Xbox One. Att spela racingspel med DualShock 4 är ingen höjdare.

(Visited 46 times, 1 visits today)