Välj en sida

Days Gone skulle bli vårens stora spel för min del. När recensionerna trillade in och i stort sett samtliga pålitliga recensenter hade samma rätt förödande kritik, valde jag att hålla i plånboken för en gångs skull.

Så jag har instället betat av min backlogg och nära nog överdoserat på gulliga Wii U-spel den senaste tiden.

Nu har ett annat spel fångat mitt intresse, lite oväntat ska tilläggas. Franska A Plague Tale: Innocence kom från ingenstans. Det har helt flugit under radarn för min del, och döm om min förvåning när det hyllades av mästerrecensenten ACG och framstod som ett måste-köp.

Lite svältfödd på ett nytt äventyr sprang jag till butiken direkt. Ett storydrivet äventyrsspel i tredje person förlagt till det europeiska 1300-talets avskyvärda pesttid. Det ser vi inte varje dag.

A Plague Tale lånar visserligen från en rad olika håll – Thief, Hellblade: Senua’s Sacrifice och Brothers: A Tale of Two Sons för att nämna några – och spelmässigt är det väldigt välbekant. Trots detta känns helheten av det som erbjuds ändå rätt unik, och styrkan i berättelsen och de två barn som faktiskt är spelets huvudkaraktärer håller mig klistrad.

Franska Asobos äventyr fängslar och engagerar mig. Precis som en sådan där bra bok man inte kan släppa taget om. Om detta håller hela vägen kan det mycket väl komma att bli ett av årets bästa spel för mig.

En recension kommer inom kort.

(Visited 56 times, 1 visits today)