Välj en sida

Så har den sista cinematiska scenen i The Last of Us: Part II spelats in. Detta meddelar Naughty Dogs Neil Druckmann på Twitter. Detta innebär att utvecklingen av uppföljaren till ett av världens mest hyllade spel går in i ett nytt skede.

Ty att den sista scenen med Troy Baker och Ashley Johnson har spelats in innebär förstås inte att spelet är klart eller ens i närheten av det. Men det betyder att utvecklingen nu går in i en ny fas. Nu ska skådespelarprestationerna överföras till den animerade världen i PlayStation 4 också.

Vad det betyder att en scen med Ellie och Joel verkar tillhöra något av det sista som spelas in kan man spekulera i. Eftersom scener inte alls behöver spelas in i kronologisk ordning behöver det inte betyda något, men jag vill gärna tro att det innebär att Joel hänger med i hela spelet (efter den första trailern spekulerades det i att Joel kanske var död).

Vi har inte sett något substantiellt av The Last of Us: Part II sedan den långa gameplaytrailern på E3 2018. Sedan dess har arbetet som synes fortsatt i oförminskat tempo. Men Druckmanns tweet bekräftar mer eller mindre att spelet inte kommer släppas i år. Mitt tips kvarstår: våren 2020.

Jag har spelat TV-spel i snart 30 år, och The Last of Us tillhör mina allra största spelupplevelser någonsin. Uppföljaren är därför ett sådant där spel jag kan bli lite pirrig i magen av att tänka på. Få, knappt några, spel har den effekten på mig (det skulle vara tanken på Alan Wake 2, då).

Att jag är supersugen på att få lägga labbarna på Ellies nya äventyr är därför något av ett understatement. Det blir en fantastiskt fin svanesång för PS4.

Det är något stort som väntar. Var så säker.

(Visited 48 times, 1 visits today)