Välj en sida

Nintendo var först ut med en miniversion av en gammal klassisk konsol. NES Classic Mini blev galet populär och sålde slut i ett nafs. Även SNES Classic Mini blev framgångsrik. Minikonsolmarknaden var född.

Snart följde Sony efter och släppte sin PlayStation Classic. Den fick ett betydligt mer ljummet mottagande till följd av tekniska brister och ett kritiserat urval av spel. Nu har det blivit Segas tur.

Vi är många som följde Segas stolta konsolhistoria. Det faller sig rätt naturligt att valet landade på företagets mest framgångsrika konsol Mega Drive (eller Genesis, som den kallades i USA) när beslutet togs att snickra ihop en minikonsol innehållande en hel drös av de mest klassiska titlarna.

Med Mega Drive Mini medföljer 40 spel, men hittills har bara tio offentliggjorts av Sega. Dit hör bland andra Sonic the Hedgehog, Altered Beast, Ecco the Dolphin, Castlevania: Bloodlines och Shining Force.

Den 19 september släpps den lilla enheten, som ska vara ungefär hälften så stor som originalet. Priset blir 80 euro, så räkna med 900 kr eller uppåt i Sverige.

Jag har avhållit mig från att köpa Nintendos och Sonys minikonsoler av olika skäl. Nintendos för att de var för dyra och Sonys för att den helt enkelt inte höll måttet.

Suget efter Mega Drive Mini är desto större. Jag växte upp med Sega Master System och Mega Drive, så delar av min barndom kommer finnas i den där lilla plastburken. Om fler av mina barndomsfavoriter bara ingår i de där 40 spelen – dit hör Quackshot, Truxton och World of Illusion – kommer jag öppna plånboken direkt.

Det hänger förstås också på prestationen, om spelen fungerar som avsett och Mega Drive Mini inte lider av andra bekymmer.

Om Mega Drive Mini blir en framgång kanske Sega
kan börja planera för en Saturn och Dreamcast Mini.

(Visited 49 times, 1 visits today)