Välj en sida

Capcom rider på en framgångsvåg just nu, bland både kritiker och köpare. Resident Evil 7 blev en succéartad nystart för serien och remaken av Resident Evil 2, som släpptes i januari, har hyllats unisont (min recension här).

Nu väntar alla på nyheter om Resident Evil 8 och en remake av Resident Evil 3: Nemesis. Enligt Aestethicgamer, som matat oss med rykten om Resident Evil 7 förr, är dock den kommande remaken inte riktigt vad vi förväntat oss.

Men först till Resident Evil 8. Enligt uppgifter som cirkulerat en tid kommer Capcom inte fortsätta på spåren från det förra spelet och låta oss spela i förstapersonsvy. Personligen föredrar jag den mer klassiska tredjepersonsvyn, men det går inte att förneka att ett skräckspel blir mångdubbelt mer läskigt när man upplever det i första person. Så mycket mer har inte sagts om Resident Evil 8, men vi kan nog kallt räkna med att det kommer släppas till nästa generations PlayStation och Xbox.

Remaken av Resident Evil 3: Nemesis, då? Detta spel ligger närmare i tiden än vi kan tro, enligt ryktet. Troligen har det varit under utveckling en tid. Enligt Aestethicgamer utvecklas det nämligen externt och inte av Capcoms egen studio som gjorde remaken av Resident Evil 2. Detta förefaller märkligt givet hur oerhört lyckat och väl mottaget spelet blev av både kritiker och konsumenter.

What is on the table is REmake 3, but REmake 3 is… Not what a lot of people are probably going to expect. It’s not being made by the same team that made REmake 2, in fact it’s not even being internally developed by Capcom Division 1 at all. Who is developing it is very interesting, but for another day, it’ll be coming about a lot sooner than people probably are expecting.

Inget om vilken studio som står för utvecklingen, således. Det blir väldigt intressant att höra. Aestethicgamer påpekar också att Capcom kommer låta Resident Evil bli en mer eller mindre årlig händelse, vilket indikerar att de har en del spinoffs och fler remakes i tankarna.

Jag hoppas att Capcom fortsätter med remakes av samma kvalitet vid sidan om helt nya spel i Resident Evil-universumet. Personligen ser jag fram emot att få spela en gammal favorit från 2000, Dreamcast-spelet Resident Evil Code: Veronica. Det känns inte alls omöjligt.

Har man fixat gaddarna vill man ju visa upp dem.

(Visited 47 times, 1 visits today)