Välj en sida

Google ska visa upp något spelrelaterat på Game Developers Conference nästa vecka. Ryktena surrar som bin en varm sommardag. Genom att använda den klassiska metoden att titta på ansökta patent har vissa kommit fram till att det är en rätt traditionell spelkonsol som IT-jätten planerar. Det finns dock goda skäl att förhålla sig skeptisk till dessa uppgifter.

Att granska patentansökningar kan visserligen vara lite kittlande, men de behöver inte ha så mycket med verkligheten att göra. Självklart finns det korn av sanning bland alla ansökningar eftersom vissa ju blir till verkliga produkter. Men företag ansöker om massor av patent som aldrig förverkligas, och detta glöms ständigt bort i folks iver att tro att de upptäckt något hemligt.

Kotaku-redaktören Jason Schreier tillbakavisar bestämt att handkontrollen skulle vara äkta. På Twitter skriver han:

It’s amazing how many people I’ve seen sharing and commenting on this ”Google controller” – it’s not real! Someone mocked up these images based on Google patents from 2014. Patents are misleading and rarely reflect reality.

Jag är benägen att tro honom. Så vad kommer Google då prata om på GDC? Varför inte den nya streamingservicen Project Stream. Att de släpper en handkontroll till denna är inte alls osannolikt på något sätt (tänk Nvidia Shield). Men att Google i detta läge skulle släppa en mer traditionell spelkonsol för att konkurrera med Sony och Microsoft förefaller inte särskilt troligt.

Å andra sidan, om det är något företag som skulle klara av att tävla med Nintendo, Sony och Microsoft är det förmodligen Google. Detta i kraft av sin storlek men framför allt tack vare sitt världsledande ekosystem.

Branschen förändras i rasande takt just nu och streaming och digital försäljning är framtiden. Vilket passar som hand i handske för just Google.

(Visited 54 times, 1 visits today)