Välj en sida

Det fullkomligt bubblar av rykten runt Xbox just nu. Ena dagen sägs det att Nintendo är på väg att återuppliva ett dött spel och genast ryktas det om att det är det av Microsoft nedlagda Scalebound. Andra dagen sägs att Microsoft planerar Game Pass till Switch.

Nu kommer det fetaste ryktet hittills: enligt Jeuxvideo kommer Microsoft utannonsera nästa generations Xbox på årets E3-mässa i juni. Det handlar, i överensstämmelse med tidigare rykten, om två olika konsoler: en traditionell Xbox-konsol och en utan skivläsare. Den traditionella, med arbetsnamnet Anaconda, kommer ha 16 GB GDDR6-minne och en specialbyggd Custom NAVI 12+ Teraflops GPU. Något av ett monster, med andra ord, även om Digital Foundry spekulerat om något ännu präktigare.

Lockhart kallas konsolen som enbart nyttjar digitala tjänster. Den saknar alltså skivläsare och priset kommer också bli därefter. Bägge ska lanseras hösten 2020 men redan inom några månader väntas Microsoft avtäcka en Xbox One utan skivläsare.

Inget som står ovan är förstås bekräftat, men frånsett det ovanliga i att avslöja en konsol så lång tid före lansering (Nintendo gjorde samma sak med Wii U) är det mesta helt logiskt utifrån vilken väg Microsoft har tagit Xbox de senaste åren.

Det kan ju tänkas att de bara pratar om en del Anaconda och Lockhart utan att faktiskt visa någonting. Lite som när Phil Spencer nämnde att de arbetar på nästa generations Xbox-konsoler (ja, plural) på förra årets E3.

Troligast är ändå att om Microsoft tänker nämna något om framtida konsoler, kommer de även visa upp dem. Eftersom Nintendo sedan flera år tillbaka inte håller en stor pressbriefing och Sony bestämt sig för att hoppa över E3 helt och hållet i år, lär Microsoft ta chansen att få maximal utdelning.

Den som lever får se, men plötsligt har temperaturen inför årets E3-mässa onekligen stigit några grader.

(Visited 78 times, 1 visits today)