Välj en sida

Efter 15 år som chef för Nintendo of America kliver Reggie Fils-Aime av. Ingen kan säga att han inte förtjänar lite mer tid med familjen.

Fils-Aime har varit med om en lång och händelsefylld resa på Nintendo. En resa som sett lanseringen av Gamecube, Nintendo DS, Wii, Nintendo 3DS, Wii U och nu Switch. Plus en hel del annat. Det har varit toppar och dalar, men förmodligen känns det skönt att kliva av på toppen.

För mig har Reggie Fils-Aime alltid varit en PR-megafon, ständigt redo att stå i givakt för Nintendo och prata just PR-snack. Det har aldrig blivit det där avslappnade samtalet mellan journalist och företagsledare. Fils-Aime har kort sagt varit ansiktet och PR-maskinen utåt.

Vilket är lite tråkigt eftersom han måste sitta inne på så många historier och så mycket intressant information. Kanske är det lättare för honom att prata efter att han klivit av den 15 april och inte behöver vara en vandrande reklamfilm längre. Men å andra sidan känns det inte så troligt att Fils-Aime kommer dyka upp i spelsammanhang särskilt ofta framöver.

Något som samtidigt måste sägas om Reggie Fils-Aime är att han alltid har varit väldigt tillgänglig för fansen, därav hans popularitet.

Branschen blir lite tråkigare utan honom. Trots allt. Ersättaren Doug Bowser har stora skor att fylla.

(Visited 52 times, 1 visits today)