Välj en sida

Det har gjorts sex filmer nu. Den senaste Mission: Impossible-filmen, Fallout, släpptes nyligen på Blu-ray. Och oj, vilken resa det var. Tom Cruise ser månne inte 25 år gammal ut längre, och det gäller även hans kollegor. Men de fortsätter att leverera som om tiden stått stilla.

Efter den imponerande Ghost Protocol tyckte jag att Rouge Nation var ett litet steg tillbaka. Den spontana glimten i ögat saknades och serien började kännas lite trött. Men detta åtgärdas i Fallout. Tempot är tillbaka och berättelsen känns rapp, vilket är imponerande det inte är helt enkelt att hålla liv i en formel så här länge (se bara på Bond-filmerna eller för den delen Bourne).

Alla M:I-filmer har sina stunder. Det är de täta scenerna mellan Tom Cruise och Philip Seymour Hoffman i M:I III. Det är klättringen utanpå Burj Khalifa, som fortfarande ger mig svindelkänslor, i Ghost Protocol. Även Fallout innehåller ett antal sådana minnesvärda scener, inte minst biljakterna och en kamp mot klockan som gjort filmserien känd.

Det enda som förbryllar mig lite är varför filmbolaget valde att förstöra en twist i berättelsen genom att på förhand visa klipp som avslöjar den. Jag ångrade lite att jag sett en del förhandsmaterial.

Fler filmer kommer – i januari offentligjordes att Christopher McQuarrie återvänder som manusförfattare och regissör för den sjunde och åttonde filmen. De spelas in direkt efter varandra. Den sjunde ska ha premiär i juli 2021 och den åttonde ett år senare den 5 augusti 2022.

Ethan Hunt har inte hoppat, flugit och sprungit klart på länge än.

(Visited 96 times, 1 visits today)