Välj en sida

När Kickstarterkampanjen för Shenmue III avslöjades på E3 2015 och spelet snart samlade in sex miljoner dollar började spekulationerna direkt ta fart. Hur stort och omfattande kunde egentligen spelet bli med denna, i relativa mått, lilla budget?

De flesta tycktes ense om att Shenmue III måste bli avsevärt mindre än föregångarna. Vi fans var införstådda med detta. Vi ville bara ha en fortsättning på sagan.

Nu kommer överraskande uppgifter från Yu Suzuki själv att spelet tvärtemot alla spekulationer kommer bli större än Shenmue I och II. I en intervju berättar spelskaparen att Shenmue III kommer bli större och friare än föregångarna och därmed ta två veckor att klara (jämfört med ”en vecka” för de två föregående spelen).

Därutöver framkommer att fightingsegmenten ska vara ”very varied, richer, and more playable” samt att flera minispel återkommer, däribland Lucky Hit och gaffeltrucken. Något oväntat, men sannolikt har Ys Net tryckt in dessa efter önskemål från fansen.

Sedan 2015 har ytterligare pengar donerats och Shenmue III har samlat in totalt sju miljoner dollar. Därutöver väntas Sony stå bakom projektet, det är fortfarande höljt i dunkel exakt hur annat än med marknadsföring för spelet, och utgivare är som tidigare bekant Deep Silver.

Det är onekligen ett oväntat utspel, givet att översättningen är korrekt, att Shenmue III skulle bli större än sina föregångare. Detta hade ingen räknat med, och det reser en del frågor eftersom Yu Suzuki tidigare sagt att han velat fokusera på att göra miljöerna så detaljerade som möjligt. Annars vore det ju inte Shenmue.

Positiva nyheter är det likafullt. Ingen lär säga nej till ett större och friare spel. Det har trots allt gått 18 långa år sedan Shenmue II kom ut, och mycket har hänt i branschen sedan dess.

Shenmue III ska släppas till PS4 och PC den 27 augusti.

Läs mer:
Resetera

(Visited 52 times, 1 visits today)