Välj en sida

Så har den då äntligen landat, Capcoms remake av klassikern Resident Evil 2. Denna gång är det verkligen en extreme makeover med modern grafik, uppdaterad kontroll och en hel del omstuvningar så att även de mest fanatiska fansen ska kunna bli överraskade.

Med remaken av det första Resident Evil till Gamecube för över 15 år sedan visade Capcom att de behärskar att vårda sina klassiker väl i en modern tid. Allt tyder på att behandlingen av Resident Evil 2 varit än mer kärleksfull.

De gamla spelen använde dåtidens tekniska begränsningar till sin fördel. Genom låsta kameravinklar hölls spelaren ovetande om inte bara vad som fanns bakom nästa hörn utan även längre bort i samma öppna rum. Dessa ålderdomliga trick är nu borta, och det tackar vi för.

Däremot finns det fortfarande gott om tillfällen för zombier att hoppa fram och skrämma spelaren. Bäst i Resident Evil 2 är emellertid den täta atmosfären som tillsammans med miljöerna bidrar till en kuslig stämning.

Så här ska remakes se ut. Inte med något uppdaterade texturer utan gjorda från grunden i en ny spelmotor. Detta påminner en del om Resident Evil 7, men tredjepersonsperspektivet gör dem till två helt olika spelupplevelser.

Det är dags att besöka polisstationen igen.

Kolla in:
Digital Foundry jämför alla gamla versioner av Resident Evil 2

(Visited 62 times, 1 visits today)