Välj en sida

Om drygt två veckor lägger vi 2018 bakom oss. Det har för min egen del varit ett rätt intensivt spelår. Jag pustar nästan lite.

Trots att livet som småbarnsförälder gör att sådant som man tidigare tog för givet, sådant som det alltid fanns tid för eller sådant som gick att göra spontant men som numera kräver planering och tar väldigt mycket längre tid att komma till skott med, har jag faktiskt spelat en hel del spel under 2018.

En titt i spelhyllan ger vid handen att jag har köpt 19 spel under året – 14 till Xbox One och 5 till PS4, tämligen jämnt fördelat vad gäller spel som kommit ut under året och sådana som släppts tidigare år.

Fördelningen mellan Xbox och PlayStation säger förstås också något om vilken konsol jag spelat mest på i år. Därtill har jag testat en del gamla och nya spel på Game Pass.

Att jag hunnit köpa 19 spel gör att jag känner mig… stolt är fel ord. Men väldigt nöjd. Jag vet inte riktigt hur det har gått till med så begränsat med tid, i synnerhet under årets andra hälft med föräldraledighet och extremt lite egentid. Men på något sätt har det ändå gått vägen. Tilläggas ska att jag förstås inte klarat ut alla spel jag provat.

Bland mycket annat har jag slagits mot giganter i God of War, startat och förhindrat en apokalyps i Shadow of the Tomb Raider, sladdat mig lycklig över det skotska höglandet i Forza Horizon 4, seglat i den grekiska övärlden i Assassin’s Creed Odyssey, tagit droger i We Happy Few och rånat tåg i Red Dead Redemption 2. Och då har jag inte ens hunnit med Battlefield V än.

Det har varit ett mycket bra spelår med fantastisk variation. Kanske ett av de bästa på länge. 2019 kommer att börja starkt med Resident Evil 2 i januari, men annars är det lite mer oklart hur det kommande året kommer att bli.

Kingdom Hearts III, Days Gone, Anthem och Dreams är alla potentiella toppspel. Men hur dessa än blir finns det gott om spel i backloggen för att hålla året ut.

Förutom ett traditionsenligt återbesök med Lara Croft i den sibiriska vildmarken i Rise of the Tomb Raider väntar för resten av året några nya titlar på Game Pass – Ashen och Below, båda släppta nu i december. Och, förstås, mer av Red Dead Redemption 2.

Härom dagen blev det vår i Forza Horizon 4 också. Jag hade börjat ledsna på vintern. I spelet, alltså. Utanför fönstret får den gärna komma med full kraft nu.

”Du ser lite sliten ut.”

(Visited 63 times, 1 visits today)