Välj en sida

Jag sitter just nu med We Happy Few, det av Microsoft uppköpta Compulsion Games udda äventyr. Det är verkligen inte årets spel, men det är annorlunda och därför spännande att ta del av. Det som kanske blir årets spel till slut, Red Dead Redemption 2, får vänta till senare.

Jag har emellanåt beklagat mig över att jag inte längre har tid för de stora AAA-äventyren som kräver dussintals timmar av mig. Samtidigt som detta är sant i min nya livssituation är det också så att det aldrig har funnits så många bra alternativ till dessa storproduktioner som just nu.

Indiescenen har fullkomligt exploderat, och detta oavsett om du använder Steam eller sitter med en PS4, Xbox One eller Switch. Vilket ger oss massor av valmöjligheter. Vi kan välja de små, korta pärlorna framför de stora kanonerna. Om vi vill.

Visserligen kan det vara stressande att veta att det finns så många spännande spel där ute att de flesta av oss omöjligtvis kommer hinna spela alla. Men lyckas man bara lägga denna stress åt sidan och i stället omfamna det som något positivt, finns alla chanser att bli en nöjd spelare. Faktiskt oavsett vad du gillar för spel.

Det är här jag inser det. Jag behöver faktiskt inte lägga ned 60 timmar på Red Dead Redemption 2 eller 40 timmar på Assassin’s Creed Odyssey för att få uppleva en fin stund med ett spel. Jag kan välja We Happy Few i stället. Eller Cuphead. Eller varför inte Rise & Shine, som blir tillgängligt på Xbox Game Pass i november.

Alternativen finns där ute för den som orkar leta. Jag vill med emfas hävda att vi lever i den bästa av världar. Att vår bästa tid är nu.

(Visited 49 times, 1 visits today)