Välj en sida

Sommaren står för dörren. Som husägande småbarnsförälder är det förstås inte fråga om ett sommarlov som det en gång var när skolan tog slut och närmare åtta veckors ledighet väntade. Det ska fixas i trädgården, matas barn och målas väggar.

Förhoppningen är ändå att det ska finnas lite tid över till spel. Det ser ut att bli mycket PS4 i sommar. Jag ser fram emot att äntligen få sätta tänderna i God of War inom kort, men i pipelinen finns även Detroit: Become Human. Vilket jag inte hade planerat förrän jag såg recensionerna trilla in.

Detroit: Become Human har nämligen mottagit närmast unisona hyllningar, vilket överraskat mig (även om jag sett en del kritiska synpunkter också).

E3 är förstås den överlägset största spelhändelsen under sommaren, och den är bara en knapp vecka bort. Microsoft kör igång sitt event den 10 juni, kl. 22 svensk tid. I år har de hela två timmar till sitt förfogande, vilket gör mig lite nyfiken.

Har de verkligen så mycket att visa? Om de håller samma tempo som de gjort de senaste åren är det väldigt lovande. Eller kommer de fokusera mer tid på färre spel den här gången?

Sony hade ett svagare E3 i fjol. Kanske för att de helt enkelt inte behövde anstränga sig. Sedan dess har de fortsatt att lämna Microsoft efter sig men fått desto hårdare konkurrens från Nintendo. Framför allt i Japan. De bör göra bättre ifrån sig år.

För min del spelar det faktiskt mindre roll. PS4 har i nuläget så pass många bra exklusiva spel som jag ännu inte har hunnit spela.

Det skulle nästan behövas lite regniga dagar nu…

(Visited 51 times, 1 visits today)