Välj en sida

Det köps spel och konsoler som aldrig förr. Eller åtminstone mer än på sju år. Majmånaden i Nordamerika var nämligen den bästa för PlayStation och Xbox sedan maj 2011 sett till sålda konsoler. Switch hade sin bästa majmånad hittills, men har ju bara en månad att jämföra med.

Allra bäst gick det för PS4, som toppade försäljningen i maj. Bra går det även för Switch, som såg en nästan dubblad ökning i sin spelförsäljning. Och Xbox One hade alltså sin bästa maj hittills, vilket är uppmuntrande.

Utan tvekan hjälpte God of War och Detroit: Become Human till att ge PS4 segern. Men det spel som sålde allra bäst i maj var faktiskt lite överraskande State of Decay 2. Spelet, som även släpptes samtidigt på Xbox Game Pass, slog storheter som God of War och Far Cry 5.

Sea of Thieves hade en riktigt bra debutmånad (plats 2), State of Decay 2 gör alltså ännu bättre ifrån sig. Vi får därmed åter igen ett exempel på att affärsmodellen med att lägga helt nya spel i Game Pass fungerar. Det är lite överraskande att Game Pass inte verkar skada försäljningen av ett spel, men positivt för framtiden eftersom det kan betyda att fler utgivare hakar på och gör sina spel tillgängliga tidigt.

Sett till årets första fem månader är det Far Cry 5 och God of War som har sålt allra bäst, och troligen kommer de fortsätta att finnas med i toppskiktet fram till de stora kanonerna landar i oktober och november.

Att det just nu går bra för alla tre konsolformat är onekligen goda nyheter. För alla utom fanboysen, förstås.

Topp 20 i Nordamerika maj 2018
01. State of Decay 2
02. God of War
03. Detroit: Become Human
04. Far Cry 5
05. Donkey Kong Country: Tropical Freeze
06. GTA V
07. Hyrule Warriors Definitive Edition
08.  Rainbow Six: Siege
09. Mario Kart 8
10. NBA 2K18
11. MLB 18: The Show
12. Call of Duty: WWII
13. Super Mario Odyssey
14. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
15. FIFA 18
16. Overwatch
17. Street Fighter 30th Anniversary Collection
18. PUBG
19. Assassin’s Creed: Origins
20. Monster Hunter: World

Källa: NPD

Läs mer:
Resetera

(Visited 44 times, 1 visits today)